Foto: LETA
No 2014. gada, kad SIA "Lattelecom" beigs nodrošināt ciparu televīzijas apraidi, to varētu turpināt Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC), bet maksas televīzijas programmu izplatīšanu nodrošinātu cits, konkursa kārtībā izvēlēts komersants. Tas esot optimālākais variants, ko paredzot Satiksmes ministrija (SM) sagatavotā koncepcija, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

LVRTC, kuram ir atbilstoša infrastruktūra, raidītu bez maksas pieejamās programmas, savukārt nosacītas piekļuves pakalpojumu jeb maksas televīzijas programmu izplatīšanu nodrošinātu cits, konkursa kārtībā izvēlēts komersants.

Šādu scenāriju atbalstīja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) izveidotā darba grupa ciparu apraides uzlabošanai, kurā ietilpst pārstāvji no Ekonomikas, Satiksmes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām, kā arī no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes un citu organizāciju pārstāvji.

Savukārt cits variants paredz saglabāt modeli līdzīgu esošajam – nemainīts princips, ka zemes ciparu televīzijas vienā tīklā ir ietvertas nacionālās televīziju programmas, kas Latvijas iedzīvotājiem ir pieejamas bez maksas, apsverot arī vairāku televīziju programmu apraides komersantu iespējamību.

Šajā variantā uzsvērts, ka ir jānodrošina, lai nacionālā statusa televīzijām TV3 un LNT būtu vēlme saglabāt nacionālo televīziju statusu.

Trešais variants paredz, ka LVRTC nodrošina gan bezmaksas, gan maksas programmu pārraidi, bet ceturtais variants paredz, ka arī turpmāk "Lattelecom" nodrošinās apraidi.

Koncepcija "Par zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanu no 2014.gada", ko SM ceturtdien iesniedza izskatīšanai valdībā, piedāvā četrus modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai no 2014.gada. Tos vēl vērtēs valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!