Foto: F64

Mājsēdes laika no 21. oktobra līdz 15. novembrim tiks ieviesta komandantstunda, kad laika posmā no pulksten 20 līdz pulksten 5 nevarēs atrasties ārpus mājas bez attaisnojoša iemesla, trešdien ārkārtas sēdē lēma valdība.

Ierobežojums pamest dzīves vietu nakts laikā tiek skaidrots ar mērķi mazināt nelegālu pulcēšanos privātos pasākumos.

Lai samazinātu savstarpējo kontaktu iespēju, laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 rītā ārpus dzīvesvietas drīkstēs atrasties tikai pamatota iemesla dēļ, piemēram, darba, ārstniecības pakalpojuma saņemšanas u.tml.

Tāpat komandantstundas laikā varēs izvest pastaigā mājdzīvniekus.

Ja gadījumā komandantstundas laikā cilvēkam nepieciešams pārvietoties, šādā gadījumā personai būs jāaizpilda Valsts policijas mājaslapā pieejams apliecinājums par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu.

Apliecinājums nav nepieciešams, ja transportlīdzekļa vadītājs atrodas kravas transportlīdzekļa kabīnē vai samērīgā attālumā no tās.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, līdz 15. novembrim ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tiks ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks tiks pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevarēs sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevarēs saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!