Foto: F64
Pirmdien, 10. februārī, naktī un dienas pirmajā pusē visā Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18-23 metriem sekunde (m/s), vietām piekrastē – līdz pat 28 m/s. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) norāda, ka jau svētdienas, 9. februāra, vakarā vējš pastiprināsies līdz 20-22 m/s galvenokārt piekrastes rajonos.

Pirmdien lielākais vējš tradicionāli pūtīs Liepājā, Ventspilī un citviet Kurzemes rietumu piekrastē. Vēja lauzti koki un citi nelieli postījumi gaidāmi visos valsts reģionos.

Laiks būs pārsvarā apmācies un lietains, valsts austrumu pusē gaidāms arī sniegs. Naktī Kurzemē līs stipri. Galvenokārt naktī un priekšpusdienā austrumu novados gaidāmi slideni ceļi.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -1..+2 grādi pēc Celsija skalas. Kurzemē temperatūru būs līdz +5 grādiem.

Dienā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Rīgā pirmdien naktī un no rīta dienvidu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 20 m/s.

Debesis būs apmākušās, palaikam līs, gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zemāk par +1 grādu un dienas gaitā pakāpsies līdz +6..+7 grādiem.

Pirmdienas pēcpusdienā vējš sāks rimt.

VUGD atgādina, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var būt traucētas.

Ja vētra radījusi postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotājus aicina zvanīt uz palīdzības tālruņa numuru 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!