Foto: LETA

Atbilstoši likumam tuvākais laiks jaunās Rīgas domes sanākšanai uz pirmo sēdi, iespējams, būs oktobra sākums.

Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins iepriekš norādīja, ka pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas vēl būs nepieciešama rezultātu paziņošana oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". No Kokina teiktā izriet, ka likumā noteiktais periods, kad var sasaukt jaunievēlētās Rīgas domes pirmo sēdi, jārēķina, sākot no nākamās dienas, kas būs pēc rezultātu paziņošanas "Latvijas Vēstnesī".

Rīgas Vēlēšanu komisija šodien plāno sanākt pulksten 15, lai apstiprinātu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus. Apstiprināmos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus "Latvijas Vēstnesī" varētu publicēt nākamās nedēļas sākumā.

Kā pastāstīja "Latvijas Vēstneša" pārstāve Kellija Virse, ja lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu "Latvijas Vēstnesis" saņems šodien, tad, visdrīzāk, tie tiks publicēti, pirmdien, 21.septembrī. Ja lēmums tiks saņemts brīvdienās, tad, visticamāk, tas tiks publicēts, otrdien, 22.septembrī, skaidroja "Latvijas Vēstneša" pārstāve.

Saglabājoties izskanējušajai juridiskajai pieejai par likumu nosacījumiem, pēc publikācijas "Latvijas Vēstnesī" 21.septembrī Rīgas domes pirmo sēdi Rīgas Vēlēšanu komisijas vadītājam būtu ļauts sasaukt laika posmā no 2.oktobra līdz 11.oktobrim.

Ja rezultāti oficiālajā izdevumā tiktu publicēti 22.septembrī, tad Rīgas domes pirmo sēdi būtu ļauts sasaukt no 3.oktobra līdz 12.oktobrim.

Līdz šim nav plaši izskanējis, ka kāda no iesaistītajām pusēm piedāvātu citu juridisku pieeju, kā aprēķināt likumos noteikto termiņu sēdes sasaukšanai.

Likumā noteikts, ka republikas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs jaunievēlētos deputātus uz pirmo domes sēdi uzaicina ne agrāk kā desmit dienas un ne vēlāk kā 20 dienas pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas. Reizē iepriekš saistībā ar Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienas noteikšanu tiesas līmenī tikusi vērsta uzmanība, ka administratīvais procesuālais termiņš sākas nākamajā dienā pēc datuma vai pēc notikuma, kurš nosaka tā sākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!