Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tuvākajā laikā Daugavpils vakcinēšanas centros un iestādēs plānots izmantot 2000 pošu pret Covid-19, otrdien preses konferencē informēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska ("Mūsu partija").

Politiķe atzina, ka valstī Covid-19 saslimstības līmenis aug, bet Daugavpilī kumulatīvais divu nedēļu rādītājs ir zemāks nekā vidēji Latvijā. "Bet tas nenozīmē, ka mēs varam atslābināties," piebilda Jankovska.

Līdz šim potes pret Covid-19 saņēmuši 7825 iedzīvotāji, un vidēji dienā vakcinēti tiek 200 daugavpilieši. Vicemēre atzina, ka vakcinēšanas process notiek, taču tas varētu būt raitāks.

Pilsētas vakcinēšanas centru darba laiks ir atkarīgs no pieprasījuma, stāstīja Jankovska. Tuvākajā laikā Daugavpilī plānots savakcinēt 2000 pošu pret Covid-19.

Jau ziņots, ka vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā ir noslēguši ap 83 000 jeb 4,4% Latvijas iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Pirmo poti līdz šim saņēmuši 322 894 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēdzis kopumā 83 381 cilvēks, kuru vidū ir arī 891 persona, kas sapotēta ar "Johnsons&Johnson" vakcīnu, kurai ir nepieciešama tikai viena deva. Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!