Foto: Saeimas administrācija

Pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Gunārs Rusiņš nolēmis pievienoties Nacionālajai apvienībai (NA), viņš informē paziņojumā medijiem.

"Savu politisko darbību esmu nolēmis turpināt Nacionālās apvienības sastāvā, jo tieši šī politiskā spēka ideoloģija un nostāja valsts nacionālo interešu aizstāvībai man šķiet vispieņemamākā," norāda deputāts.

Rusiņš Saeimā 2011.gada oktobrī tika ievēlēts no Zatlera reformu partijas, tomēr drīz pēc vēlēšanām kopā ar vēl pieciem no šīs partijas ievēlētiem tautas kalpiem nolēma no šī politiskā spēka izstāties.

Kā vēstīts, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs varētu pievienoties "Vienotībai", bet deputāte Elīna Siliņa vēl domājot, vai turpināt darboties politikā, ziņoja LTV.

Klāvs Olšteins pagaidām neesot plānojis kļūt par kādas partijas biedru. Pirms pievienošanās Zatlera reformu partijai Olšteins bija "Vienotības" biedrs.

Rusiņš paziņojumā norāda, ka NA ir vispiemērotākā platforma viņa ideju un politisko mērķu īstenošanai. Viņš pauž pārliecību, ka "tieši šobrīd Latvijai ir ārkārtīgi nopietni jāizvērtē nacionālās drošības un aizsardzības politika. Notikumi Ukrainā pierāda to, ka mums ir nepieciešams pievērst daudz nopietnāku uzmanību gan mūsu valsts drošībai un militārai sagatavotībai, gan valsts aizsardzības materiāli tehnisko līdzekļu nodrošinājumam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!