Jaunā Rīgas televīzija "TV5 Rīga", kas sāks darbu jau 1.oktobrī, raidīs tiešraidē programmu par Rīgas aktualitātēm, rīkos diskusiju raidījumus, realitātes šovu, mūziku un citas programmas, kas visas būs skatāmas arī Internetā, portālā "TVNet".
No 1.oktobra televīzija strādās pilnā režīmā un raidīs 18 stundu programmu no pulksten 8 rītā līdz 2 naktī, informēja TV5. Televīzija raidīs metru diapazonā, 7.kanālā, to varēs redzēt Rīgā un līdz 70 kilometru apkārtnē. Jaunā kanāla galvenās programmas būs "Rīga on-line", kuru vadīs kādreizējais LTV ģenerāldirektors Olafs Pulks. Tā būs informatīva programma par aktuāliem Rīgas notikumiem tiešajā ēterā.

Būs arī ikdienas ideju ģenerēšanas ("brainstorm") stila diskusiju raidījums "Ideja on-line" par ekonomiku, iekšpolitiku, ārpolitiku un sociāliem jautājumiem ar ekspertu līdzdalību. Plānots arī realitātes šovs "Barbarosa", kura ietvaros slēgtā telpā bez saziņas iespējas ar ārpasauli 12 dalībnieki pavadīs 82 dienas, katru dienu rīkos viktorīnu, bet galvenās balvas ieguvējs saņems 6000 latu.

Informatīvi izklaidējošs raidījums "Metropole" sniegs informāciju par aktuālāko pilsētā - sociāliem notikumiem, ekonomiku, veselību, skaistumkopšanu, iepirkšanos - un stāstīs par izklaides, sporta un atpūtas iespējām Rīgā. Bet rīta programma "Atoms TV" modinās pilsētu ar mūziku, apsveikumiem, ziņām un plānoto dienas notikumu apskatu. Programmas producenti būs Igors un Gvido Lingas.

Sadarbībā ar portālu "TVNet" Internetā būs iespēja vērot pastāvīgu televīzijas programmas tiešraidi. Būs iespēja piedalīties diskusijās, rakstīt komentārus un tērzēt tiklā, kas nodrošinās interaktīvo saikni ar skatītājiem. Vēl televīzija portālā piedāvās iespēju skatīties vairākus raidījumus vienlaikus.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) divas reizes pagarināja "TV5 Rīga" darbības uzsākšanas termiņu. Pirmo reizi no 1.janvāra līdz 1.martam, jo televīzijai bija nepieciešams laiks tehniskā nodrošinājuma sakārtošanai, bet otro reizi no 1.marta uz 1.septembrī, jo "TV5 Rīga" vadītāji nodarbojās ar citu vērienīgu projektu - "Stikla nama" celšanu Līvu laukumā.

Projekts iestrēga Rīgas domē, jo pēc pašvaldības vēlēšanām jaunā domes komitejas neatbalstīja "Stikla nama" veidošanu un televīzijai nācās meklēt jaunu studijas vietu, kādēļ arī aizkavējās jaunā kanāla parādīšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!