Krievijas diplomāts Aleksandrs Hapilovs, kura vārds ticis saistīts ar it kā plānoto atentātu pret Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, esot izraidīts no Latvijas, ceturtdien ziņoja televīzijas kanāls TV5, atsaucoties uz neoficiālu informāciju.


Krievijas vēstniecības pārstāvis Sergejs Abramkins telekanālam apstiprinājis, ka Hapilovs ir pametis Latviju, taču noliedzis, ka diplomāts būtu izraidīts. Pēc Abramkina teiktā, Hapilovs republiku atstājis, jo sāks darbu citviet.

Jau vēstīts, ka TV3 raidījums "Nekā personīga" pērn septembrī ziņoja, ka Krievijas vēstniecībā Latvijā strādā diplomāts, kurš iepriekš par spiegošanu izraidīts no Gruzijas.

Ārlietu ministrija pērn septembrī paziņoja, ka "baumas" nekomentē. Taču neoficiāli izskanēja informācija, ka Hapilovam pavasarī beidzas uzturēšanās atļauja, ko Ārlietu ministrija var izvēlēties nepagarināt. Tas būtu diplomātisks veids, kā "atbrīvoties" no nevēlamās personas.

To, ka Hapilovs ir spiegojis Gruzijā un pieķerts militāru datu vākšanā, raidījumam "Nekā personīga" apstiprināja viens no Gruzijas televīzijas žurnālistiem telefonsarunā no Tbilisi. Savukārt Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs uzskata, ka gruzīnu žurnālisti cenšas Latvijā izraisīt kārtējo " spiegu skandālu". Krievijas vēstniecība šīs ziņas kategoriski noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!