Foto: LETA

Nule kā jaunievēlētajam Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ejot satikties ar "Progresīvo" frakcijas politiķiem, telpā uz tāfeles bija palicis "Progresīvo" veidots ministriju saraksts, kuru izdevies nofilmēt Latvijas Televīzijai (LTV). Augstajiem viesiem ienākot telpā, partijas biedri steigšus metās slēpt tik interesanto dokumentu.

Partijas preses pārstāvis Iļja Kozins portālam "Delfi" solījis komentēt, kas tieši bija domāts ar ministriju uzskaitījumu uz lielās papīra loksnes. Savukārt partijas biedre
Selma Levrence piektdienas rītā publicējusi sekojošu tvītu.


Jau rakstīts, ka trešdien, 31. maijā, uzreiz pēc jaunā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ievēlēšanas, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem paudis, ka gatavojas sākt sarunas ar pašreizējiem partneriem par valdošās koalīcijas paplašināšanos, noprotams, ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem", vēstīja TV3 Ziņas.

Abas koalīcijas partijas gan noraidījušas vēlmi paplašināt koalīciju. Nacionālā apvienība (NA) negrib strādāt paplašinātā koalīcijā, kurā esošajām partijām varētu pievienoties Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie", kas balsoja par "Jaunās Vienotības" prezidenta amata kandidātu Edgaru Rinkēviču, ceturtdien raidījumā "Spried ar Delfi" atklāja NA līderis Raivis Dzintars.

Iepriekš negatīvi par paplašinātu koalīciju izteicās arī otrs koalīcijā pārstāvētais politiskais spēks – "Apvienotais saraksts" (AS).

Savukārt aģentūra LETA noskaidrojusi, ka piektdienas pēcpusdienā plānotas sarunas starp trim valdību veidojošajām partijām par turpmāko darbu pēc Valsts prezidenta ievēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!