Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP), izvērtējot televīzijas "TV Rīga" nedēļas programmu, secinājusi, ka tā neatbilst likumam.
Padomes jurists Mārcis Ločmelis BNS informēja, ka programmā atklātas trīs galvenās neatbilstības likumam - valodas normu pārkāpumi, retranslācijas noteikumu pārkāpumi, kā arī neprecizitātes programmas uzskaitē.

Tuvākajā laikā uz padomi uzaicinās "TV Rīga" direktoru Aleksandru Mirļinu, lai iepazītos ar sastādīto administratīvo aktu par pārkāpumiem.

NRTVP priekšsēdētāja vietnieks Baldūrs Apinis BNS sacīja, ka kādā no tuvākajām padomes sēdēm lems, vai atklātie pārkāpumi ir pietiekams pamats, lai lūgtu tiesu lemt par "TV Rīga" licences anulēšanu.

Jau vairākkārt ziņots, ka pagājušajā gadā vairākkārt uz nedēļu tika apturēta "TV Rīga" darbība, jo televīzijai iekrājies aptuveni 10 000 latu liels parāds par apraides atļauju.

"TV Rīga" savukārt tuvākajā laikā gatavojas slēgt līgumu ar potenciālo investoru par televīzijas kapitāla daļu pārdošanu. Mirļins BNS ceturtdien teica, ka lēmumu varētu pieņemt tuvāko divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!