"TV3 Latvia" izsaka nožēlu par "Baltkom TV" lēmumu atslēgt saviem abonentiem TV3 retranslāciju un uzsver, ka atbildību par šādu rīcību savu abonentu priekšā ir jāuzņemas tikai un vienīgi "Baltkom TV". "TV3 Latvia" no savas puses joprojām aicina "Baltkom TV" radušos situāciju risināt biznesa sarunu ceļā nevis uz skatītāju rēķina.
Kā portālu "Delfi" informēja "TV3 Latvija", uzņēmums "nekad nav aizliedzis retranslēt kanālu TV3 un nav atslēdzis signāla padevi SIA "Baltkom TV" ", aicinot situāciju risināt abu uzņēmumu savstarpēju biznesa sarunu ceļā.

"Diemžēl "TV3 Latvia" nevar palīdzēt "Baltkom TV" klientiem, kuri "Baltkom TV" rīcības rezultātā šobrīd neredz kanālu TV3. "TV3 Latvia" no savas puses joprojām aicina "Baltkom TV" radušos situāciju risināt biznesa sarunu ceļā nevis uz skatītāju rēķina. TV3 Latvia mērķis nekad nav bijis pieprasīt samaksu no skatītājiem par TV3 programmu, bet gan noslēgt retranslācijas līgumu ar "Baltkom TV", lai sakārtotu uzņēmumu juridiskās attiecības, kā to pieprasa Latvijas Radio un Televīzijas likums un apstiprina NRTP atzinums," uzver TV3 pārstāvji.

"TV3 Latvia" šodien ir saņēmis simtiem skatītāju zvanus, kas ir sašutuši par "Baltkom TV" patvaļu, izslēdzot kanālu TV3 savā kabeļtelevīzijas tīklā. Skatītāji uzsver, ka viņu patērētāju tiesības ir pārkāptas, jo, abonējot Baltkom TV piedāvāto kabeļtelevīzijas pakalpojumu, viņi jau ir samaksājuši par televīzijas kanālu paketes piegādi, tai skaitā arī kanālu TV3, informē TV3.

TV3 atgādina, ka Latvijas skatītājiem TV3 kā nacionālais televīzijas kanāls ēterā ir pieejams brīvi un bez maksas. Tāpat arī TV3 ir pieejams visos pārējos kabeļoperatoru tīklos Rīgā un visā Latvijā, kā arī citās TV izplatīšanas tehnoloģiskajās platformās (satelīttelevīzija un interneta televīzija).

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka, nesaņemot "TV3 Latvia" atbildi uz "Baltkom" aicinājumu piekrist programmas bezmaksas retranslācijai kabeļtīklos, "Baltkom" pieņēmis lēmumu pārtraukt "TV3" retranslēšanu. Programmas retranslēšana "Baltkom" tīklā tiks pārtraukta pirmdienas pusnaktī, portālam "Delfi" pavēstīja "Baltkom" pārtāvji.

"TV3" nebūs pieejams visiem "Baltkom" televīzijas abonentiem. Uzņēmuma kabeļtelevīzijas un digitālās televīzijas abonentu kopējais skaits pārsniedz 120 000 mājsaimniecību. Lielākā daļa no abonentiem izmanto tikai kabeļtelevīzijas pieslēgumu, ar tā palīdzību skatoties arī visus brīvos ētera kanālus.

Uz lēmumu pārtraukt retranslāciju "Baltkom" pamudināja "TV3 Latvija" nostāja pret līdzšinējo "TV3" programmas retranslēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!