Foto: Shutterstock

Organizācija "Humora komiteja", kurai Rīgas dome (RD) divu gadu laikā izmaksājusi vairāk nekā 43 tūkstošus eiro, pastāv vien uz papīra, otrdien vēsta TV3 "Ziņas".

"Humora komiteja" reģistrēta Raunas ielā 44-200 – kādā viesnīcas numuriņā. TV3 žurnālistam, izstaigājot otro stāvu, tā arī neizdevās atrast 200. numuriņu un tajā reģistrētās organizācijas pārstāvjus.

RD "Humora komitejai" divos gados atvēlējusi kopumā 120 tūkstošus eiro, taču organizācija nav spējusi visu summu apgūt un tai līdz šim izmaksāti 43 227 eiro.

Savukārt "Latvijas jautro un atjautīgo kluba", kam Rīgas dome (RD) pēdējo četru gadu laikā piešķīrusi vairāk nekā 182 tūkstošus, mātes organizāciju – KVN – NATO uzskata par Krievijas instrumentu hibrīdkarā. "Latvijas jautro un atjautīgo klubs" regulāri organizējot Krievijas komiķu uzstāšanās Latvijā.

Trauksmi par naudas piešķiršanu apšaubāmām organizācijām cēla RD opozīcijas deputāte Inese Andersone. Viņa tviterī publicēja RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) sporta un jaunatnes pārvaldes skaidrojumu par to, cik līdzekļu piešķirts abām organizācijām. "Es nesaku, ka šīs aktivitātes nav vajadzīgas, taču jābūt vienotiem konkursa noteikumiem," pauda Andersone, "mums ir arī improvizācijas teātris vai latviešu "stand-up", kas arī varētu gribēt finansējumu".

Kā raidījumā skaidroja RD IKSD jaunatnes nodaļas vadītājs Dmitrijs Zverevs, abas organizācijas gadā rīko vairāk nekā 50 pasākumu, kas pulcē gandrīz 700 jauniešu no 12 gadu vecuma. Saskaņā ar viņa pausto gadā pasākumus apmeklē apmēram 15 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!