Foto: Publicitātes foto

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu sodīt SIA "TV3 Latvia" ar kopumā 3400 eiro naudas sodu par vardarbības ainu pārraidīšanu neatļautā laikā, kā arī ar 450 eiro sodīt "Capital FM" par ierakstu nesniegšanu, informēja NEPLP pārstāvji.

NEPLP nolēmusi sodīt "TV3 Latvia" par filmas "Bada spēles", kurā konstatētas vardarbības un šausmu ainas, pārraidīšanu laikā starp plkst.07 un 22. Par minēto pārkāpumu televīzijai uzlikts naudas sods 1400 eiro apmērā.

NEPLP arī pieņēmusi lēmumu "TV3 Latvia" sodīt 2000 eiro apmērā par tādu reklāmu pārraidīšanu, kurās ietverta vardarbība, jo reklāma tika pārraidīta bērnu filmas laikā.

Tāpat NEPLP uzlikusi sodu SIA "Solergo" 450 eiro apmērā par Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.5 panta otrās daļas pārkāpumu, neiesniedzot NEPLP pieprasītos programmas "Capital FM" ierakstus.

Likuma nosacījumi paredz, ka no plkst.7 līdz 22 ir aizliegts izplatīt audio un audiovizuālus darbus, kuros atainota fiziska vai psiholoģiska vardarbība, ietvertas asiņainas vai šausmu ainas, ar narkotiku lietošanu un seksuālām darbībām saistītas ainas vai lietoti rupji vai nepieklājīgi izteicieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!