Kopš 2000.gada septembrī sākās palestīniešu intifada (sacelšanās) pret izraēliešu okupāciju, ir nogalināti 1649 palestīnieši, to skaitā 311 bērni, ceturtdien paziņoja palestīniešu statistikas centrs.
Centra ziņojumā, kuru citēja oficiālā palestīniešu ziņu aģentūra WAFA, bija teikts, ka starp sacelšanās "mocekļiem" ir 311 bērni, kas nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Bērni bija arī trešā daļa no ievainotajiem palestīniešiem, teikts ziņojumā, nenorādot ievainoto skaitu.

Saskaņā ar aģentūras AFP ziņām līdz marta beigām, kad Izraēla sāka militāru ofensīvu Jordānas rietumkrastā, intifadā dzīvību zaudēja 1209 palestīnieši un 357 izraēlieši. Kopš ofensīvas sākuma abās pusēs ir nogalināti desmitiem cilvēku, to skaitā izraēlieši palestīniešu rīkotos terora aktos un 50 palestīnieši kaujās Dženīnas bēgļu nometnē no 3. līdz 12.aprīlim.

Statistikas centrs arī informēja, ka iedzīvotāju skaits palestīniešu teritorijās ir pieaudzis līdz 3,4 miljoniem cilvēku 2001.gada beigās. 64 procenti no viņiem dzīvo Jordānas rietumkrastā, bet pārējie 36 procenti - Gazas sektorā.

Izraēlas armija piektdien paziņoja, ka palestīniešu uzbrukumos kopš intifadas sākuma ir nogalināti 577 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir izraēlieši. No 577 nogalinātajiem 178 ir karavīri, bet pārējie ir civiliedzīvotāji, to skaitā ebreju kolonisti un ap 30 ārzemnieku. 312 ir nogalināti Izraēlā, bet pārējie 265 - Jordānas rietumkrastā vai Gazas sektorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!