Foto: Shutterstock
Piektdienas pēcpusdienā sociālos tīklus pāršalcis ieraksts par personu, kas nogulējusi pierakstu uz savu Covid-19 testu, bet viņam pienākusi atbilde no "Centrālās laboratorijas" ar norādi "Pozitīva koronavīrusa SARS-CoV-2", kas liecinot, ka it kā neveiktais tests ir pozitīvs. Portālam "Delfi" laboratorijas komunikācijas direktore Līga Ribkinska apstiprina – tās ir viltus ziņas.

Viņa skaidro, ka pēc sociālajos tīklos publicētā ieraksta laborantes viegli varēja "sazīmēt" personu, kas uzrādīta kā testa veicējs, un laboratorijā ir zināms, ka šis cilvēks testu ir veicis laboratorijā un viņam šī vīrusa klātbūtne nav atklāta. Reizē viņa norāda, ka "Centrālā laboratorija" rezultātus paziņo, lietojot citu leksiku, nevis "pozitīvs" vai "negatīvs", bet gan "atrasts" vai "nav atrasts".

"Centrālajai laboratorijai jau šobrīd rodas vēlme aicināt sabiedrību būt asākiem pret šiem gadījumiem, jo cilvēku izdoma ir ļoti traucējoša darbam," apstiprinot, ka Aivja Ceriņa "Twitter" kontā minētā informācija ir viltus ziņas, norāda Ribkinska.


Tāpat viņa norāda, ka sīkāka informācija par personu – tāda kā telefona numurs, adrese un citas – tiek prasītas tikai tad, kad Covid-19 tests ir veikts, nevis pirms tā. Jāpiemin, ka "Twitter" ieraksta autors Aivis Ceriņš ir žurnālists, "RīgaTV24" ētera personība un darbojas arī kā pasākumu vadītājs.

Īsi pēc žurnālistu intereses par šo ierakstu Ceriņš "Twitter" norādīja: "Ja esmu kļūdījies, tad noteikti atvainošos publiski. Pēc sarunas ar Emīla mammu es publicēju šo. Kaut kas ir greizi jebkurā gadījumā, ja saņem rezultātus pat ja nav nekādu testu veicis. Info sekos."

Portāls "Delfi" sazinājās ar Emīla mammu, kas nevēlējās komentēt šo situāciju, jo "beigās izrādās, ka es esmu pie visa vainīga".

Kā vēlāk portālu "Delfi" informēja Ceriņš, neviens no Emīla ģimenes nav veicis Covid-19 testu. Šobrīd tiek skaidrots, kurš atsūtījis neveiktā testa rezultātus. Ētera personība pieļāva, ka, iespējams, viņam iesūtītās informācijas apstākļu noskaidrošanai tiks piesaistīta policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!