Krievijas vēstnieks Aleksandrs Udaļcovs otrdien sarkanā partizāna Vasīlija Kononova atbrīvošanu atzīmēja kopā ar nacionālboļševiku pārstāvi, sadzerot pa glāzītei degvīna.
Klātesošie žurnālisti Kononova meitas dzīvoklī kopā ar Udaļcovu sastapa divus nacionālboļševiku pārstāvjus.

Udaļcovs bija ieradies pie Kononova, lai nodotu vecajam vīram Krievijas pasi. Savukārt viens no nacionālboļševiku pārstāvjiem nodeva viņam avīzes "Ģeņeraļnaja ļiņija", kurās izteikts atbalsts sarkanajam partizānam, un arī sveica viņu ar atbrīvošanu.

Kononovs atnākušajam jauneklim sacīja, ka ir gandarīts par viņu rīcību, taču atzina, ka nacionālboļševiki rīkojoties pārsteidzīgi. Kononovs kā piemēru minēja savu lietu, kura, viņaprāt, ir safabricēta, un atzīmēja, ka līdzīgi "sakrāt" materiālus var arī par nacionālboļševikiem.

Savukārt Udaļcovs atzīmēja, ka jauniešiem ir problēmas ar likumu ievērošanu un aicināja turpmāk tos ievērot.

Diskusija noslēdzās, paceļot glāzi degvīna par Kononova atbrīvošanu, un arī aptuveni 80 gadus vecais sirmgalvis no sīvā iebaudīšanas neatteicās.

Otrdien Augstākā tiesa negaidīti atbrīvoja no apcietinājuma par kara noziegumiem tiesājamo Vasīliju Kononovu, kuru prokurore savulaik pieprasīja sodīt ar 12 gadiem ieslodzījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!