Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī turpinājusies ūdens līmeņa celšanās upēs, taču salīdzinājumā ar iepriekš novēroto ūdens līmeņa paaugstināšanās ir kļuvusi lēnāka, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Lielupē un Mūsā ūdens līmenis cēlies ar intensitāti 10 līdz 20 centimetri diennaktī, Gaujā pie Velēnas un Valmieras līmenis cēlies par četriem centimetriem, bet pie Carnikavas ūdens līmenis paaugstinājies par 23 centimetriem diennaktī.

Aiviekstē ūdens līmenis cēlies par diviem līdz 11 centimetriem diennaktī, savukārt Daugavā no Verhņedvinskas līdz Zeļķiem līmenis paaugstinājies par vienu līdz sešiem centimetriem diennaktī.

Ūdens līmeņa pazemināšanās aizvadītajā diennaktī bija vērojama Daugavā no Suražas līdz Polockai, Salacā, Ogrē, Lielajā Juglā, Rēzeknē, Ventā, Abavā un Bārtā.

Kā prognozē hidrologi, tuvākajās dienās Kurzemes upju notece pārsvarā samazināsies. Sagaidāms, ka Zemgales, Vidzemes un Latgales upju notece samazināsies sākot ar rītdienu un atsāksies arī ledus veidošanās process, taču atrasties uz ledus joprojām ir ļoti bīstami. Tuvākajās dienās straujākos upju posmos iespējama ledus iešana.

Tuvākajās dienās joprojām appludinātas būs Lielās Juglas, Aiviekstes, Lielupes palienes un zemākās Gaujas palienes pie Carnikavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!