Foto: DELFI
Visstraujāk svētdien ūdens līmenis cēlies Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem, kopumā paaugstinoties par 180 centimetriem diennaktī, savukārt pie Pļaviņām turpinājās ūdens līmeņa pazemināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publiskotā informācija.

Daugavā no Veļižas līdz Polockai ūdens līmenis paaugstinājies par 15 - 73 centimetriem diennaktī. Posmā Verhņedvisnka - Krāslava ūdens līmenis pazeminājies 41 - 78 centimetriem diennaktī. Daugavā posmā Vaikuļāni - Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājies 2 - 118 centimetriem diennaktī.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pazeminājies 2 - 20 centimetriem diennaktī. Ūdens līmenis pazeminās arī Dubnā, Rēzeknē, Lielajā Juglā. Aiviekstē, Ogrē, Salacā un Gaujā ūdens līmenis pārsvarā paaugstinās.

Kurzemes un Zemgales upes pārsvarā ir brīvas no ledus. Ledus iešana turpinās atsevišķos Gaujas un citu Latgales un Vidzemes upju posmos.

Sestdien vakarā Ogrē pie Lielpēčiem gāja biezs ledus. Ūdens līmeņa maksimums Lielpēčos bija plkst. 22 - 262 centimetri, bet Ogrē plkst. 23 - 223 centimetri. Svētdien ūdens līmenis ir pazeminājies par 85 - 109 centimetriem.

Daugavā sestdien ledus gāja Piedrujas - Jēkabpils posmā. Savukārt svētdien reta vai vidēja ledus iešana saglabājas Piedrujas - Buivišu posmā, pie Jersikas biezs ledus. No rīta ledus sāka iet arī pie Zeļķiem, kur strauji paaugstinājās ūdens līmenis. Plkst. 12 ūdens līmenis Zeļķos bija 75,12 metri BS, bet Pļaviņās 69,99 metri BS, pie Zeļļkiem turpinājās bieza ledus iešana, bet pie Pļaviņām saglabājās ledus sega, vēsta LVĢMC.

Tuvākajās dienās turpināsies Latgales un Vidzemes upju attīrīšanās no ledus, paaugstināsies ūdens līmeņi. Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmeņi pārsvarā pazemināsies. Vēja ietekmē Baltijas jūrā un Rīgas līcī ietekošo upju grīvās ūdens līmeņi paaugstināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!