Foto: LETA
Laikā no šī rīta līdz vēlai pēcpusdienai ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils ir paaugstinājies par četriem centimetriem (cm), bet Krāslavā par sešiem centimetriem, savukārt Jēkabpilī tas ir samazinājies par četriem centimetriem, tomēr ūdens līmenis ir svārstīgs, informēja hidrologi.

Aiviekstē ūdens līmenis ir nokritis par septiņiem centimetriem, bet Ogres upē ūdens līmenis palicis par 16 cm mazāks, tikmēr Ogrē tas ir samazinājies par septiņiem centimetriem.

Gaujā pie Valmieras gan ūdens līmenis ir cēlies par 14 cm, bet Carnikavā ūdens līmenis praktiski visas dienas garumā ir bijis nemainīgs, bet pēdējā pusstundā tas ir pazeminājies par vienu centimetruu.


Ventā ūdens līmenis pie Vārdavas ir pazeminājies par septiņiem centimetriem, arī pie Jelgavas Lielupē tas samazinājies par septiņiem centimetriem, bet Mežotnē - par 12 cm.

Hidrologi norādīja, ka pa nakti ūdens līmenis varētu pieaugt un svārstīties par dažiem centimetriem Daugavā, tomēr nekas ārkārtējs nevarētu notikt.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis turpināja nedaudz paaugstināties, savukārt tas strauji samazinājies pie Zeļķiem - par 95 cm, bet pie Pļaviņām par 3,75 metriem. Pie Daugavpils kopš vakardienas pārsniegts bīstami augsts ūdens līmenis.

Tuvākajās dienās turpināsies reta ledus iešana un ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā. Ūdens līmeņa paaugstināšanās turpināsies arī Gaujā, bet Salacā iespējamas ūdens līmeņa svārstības. Lielākajā daļā Kurzemes un Zemgales upju turpināsies pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās, atsevišķos upju posmos iespējama ūdens līmeņa svārstības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!