Foto: LETA
Ūdens līmenis Ogres lejtecē pilsētas teritorijā vēlā ceturtdienas vakarā uz brīdi pakāpās līdz teju 320 centimetriem, pēc tam atkal pazeminājās un plkst.5 no rīta bija 265 centimetri virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ogres novērojumu stacija atrodas pie pilsētas robežas ar Ogresgala pagastu, lejpus Dārzkopības teritorijas "Ogre", kas pēdējos gados applūst pat divreiz gadā.

Savukārt Lielpeču novērojumu stacijā, kas atrodas augšpus dārzkopības teritorijas, netālu no Ogresgala, ūdens līmenis kopš straujā krituma ceturtdienas rītā saglabājas stabils. Šeit ledus izgājis.

Daudzās Latvijas upēs turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās. Lielā Jugla applūdinājusi plašākas palienes, no krastiem izgājusi arī Lielupe pie Staļģenes, kur ūdens līmenis pēdējā nedēļā kāpis par diviem metriem. Joprojām applūdušas arī Aiviekstes palienes.

Hidrologi prognozē, ka nedēļas nogalē daudzās upēs turpināsies noteces palielināšanās un ledus sairšana. Arī Ogres lejtecē iespējams jauns ūdens līmeņa kāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!