Foto: LETA
Ilgstošā spēcīgā ziemeļaustrumu vēja ietekmē Rīgas jūras līcī ūdens līmenis pazeminājies aptuveni pusmetru zem ilggadējās vidējās atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākais kritums vērojams Igaunijas piekrastē, Pērnavas līcī ūdens līmenis pēdējā diennaktī brīžiem noslīdējis pat 85 centimetrus zem vidējā rādītāja, savukārt Ziemeļvidzemes piekrastē – 55 centimetrus zem normas.

Pie Rīgas jūra atkāpusies vidēji par 45 centimetriem. Arī Rīgas līča rietumu piekrastē – no Jūrmalas līdz Kolkai – ūdens līmenis ir pazeminājies, bet lielā vēja izraisīto viļņu dēļ tas ir svārstīgs.

Ventspilī ūdens līmenis trešdien noslīdēja 35 centimetrus zem normas, ceturtdien tas nedaudz pakāpies. Vismazākās ūdens līmeņa svārstības konstatētas Liepājā.

Pēdējo desmitgažu zemākais ūdens līmenis Rīgas jūras līča Latvijas piekrastē bija 2014.gada janvāra beigās, kad tas noslīdēja aptuveni metru zem normas.

Pazeminoties ūdens līmenim jūrā, tas krities arī upju grīvās un vairākos ezeros.

Atšķirība starp pēdējās nedēļas augstāko un zemāko ūdens līmeni sasniegusi metru.

Ūdens temperatūra Latvijas piekrastē pazeminājusies līdz +9..+12 grādiem. Līdzīga ūdens temperatūra ir arī upēs un ezeros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!