Foto: PantherMedia/Scanpix

Ekonomikas ministrija (EM) nesaskata pamatu pagarināt ūdens skaitītāju derīguma termiņu no četriem uz sešiem gadiem, liecina ministrijas sagatavotā vēstule Saeimas komisijai.

Iepriekš pie EM ar vēstuli vērsās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Tā aicināja ministriju pagarināt ūdens patēriņa skaitītāju verificēšanas biežumu vismaz līdz sešiem gadiem.

Savā atbildes vēstulē EM norāda, ka ir atvērta jautājumam par ūdens patēriņa skaitītāju verificēšanas pagarināšanu jauno tehnoloģiju skaitītājiem, piemēram, ultraskaņas. Tādējādi varēti tikt veicināta jauno tehnoloģiju ieviešana ūdens patēriņa uzskaites jomā.

Taču visiem mehāniskajiem skaitītājiem pašlaik nav pamata pagarināt šo termiņu uz sešiem gadiem. EM aicina Saeimas komisiju skaitītāju termiņa noteikšanā balstīties zinātniskos faktos. Tāpat ministrija norāda, ka "nevar tikt pieļauta situācija, ka norēķini par patērēto ūdeni būtu pamatoti ar nekorektiem mērījumiem, kā rezultātā palielinātos iedzīvotāju izdevumi par patērēto ūdens daudzumu".

Patlaban Ministru kabineta noteikumi paredz, ka ūdens patēriņa skaitītāji ir jāverificē ne retāk kā reizi četros gados. Ministrija vērš uzmanību, ka, nosakot ūdens skaitītāju maiņas termiņu, ir ņemts vērā nozares ekspertu viedoklis, kā arī dati par to skaitītāju skaitu, kuri pēc četru gadu atkārtotās verificēšanas veikšanas neatbilda noteiktajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!