Pirmdien pulksten 15:40 uz autoceļa Rīga –Veclaicene, zem Jaunciema viadukta, notikusi ūdensvada avārija, informē Valsts policija. Daļēji iebrukusi un applūdusi brauktuve.

Pulksten ūdens izplūde tika pilnībā lokalizēta, un ūdensapgāde tika atjaunota pa citiem ūdensvada tīkla posmiem, līdz ar to ūdens spiediens pakāpeniski normalizējas, informē "Rīgas ūdens".

Satiksme virzienā uz Siguldu šobrīd atjaunota braukšanai divās joslās.Virzienā uz Rīgu tā joprojām ir slēgta ceļa izskalojumu dēļ.

Ap pulksten 19.00 "Rīgas ūdens" darbiniekiem izdevies no ūdensapgādes sistēmas izslēgt bojāto posmu Berģos un šobrīd jau visā Rīgā ir atjaunota ūdensapgāde.

Arī ūdens spiediens Rīgas iedzīvotājiem tiek nodrošināts nepieciešamajā līmenī. "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks sacīja, ka bojātā posma atslēgšanai bijušas nepieciešamas 2,5 stundas.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Mucenieks, Berģos plīsis liela diametra ūdensvads un Rīgā daudzviet bija traucēta ūdensapgādes, īpaši namu augšējos stāvos.

Tāpat pēc negadījuma bija apgrūtināta izbraukšana no pilsētas uz Vidzemes šoseju. Atsevišķi ielu posmi ir norobežoti un "Rīgas ūdens" speciālisti apzina situāciju.

Avārija ir nopietna - plīsis 80 centimetru diametra ūdensvads, sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Tuvākajā laikā tiks sniegta papildus informācija. Par jaunumiem iedzīvotāju paredzēts operatīvi informēt "Rīgas ūdens" mājas lapā internetā, sacīja Mucenieks.

Kā liecina informācija "Rīgas ūdens" mājas lapā, ūdens apgāde ir traucēta vairākos Daugavas labā krasta namos. Tāpat atsevišķos Brīvības ielas posmos ierobežota transportlīdzekļu kustība.

"Rīgas ūdens" mājas lapā internetā teikts, ka ūdensvada avārijas dēļ un saistībā ar lielu zvanu intensitāti ir pārslogota SIA "Rīgas ūdens" bezmaksas informatīvā tālruņa līnija 80002122, līdz ar to daļai zvanītāju nav iespējams šo tālruni sazvanīt un saņemt informāciju. Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!