Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS) šodien Latvijas Republikas proklamēšanas 87.gadadienai veltītajā Saeimas svinīgajā sēdē, uzrunājot deputātus, aicināja rīkoties atbildīgi un veicināt pilsoniskas sabiedrības attīstību.
Ūdre, atskatoties uz aizvadītājiem 8.Saeimas darbības gadiem, pauda viedokli, ka tie bijuši "labā darba režīmā". Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šī Saeima ieies vēsture ar savu atbalstu dalībai Eiropas Savienībā un NATO.

Parlamenta vadītāja aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju izprast, ko nozīmē 18.novembra stāsts un uzsvēra, ka "šajā kaktiņā zemes, neviens nedrīkst justies kā iegātnis, laisks sezonas strādnieks vai vīzdegunīgs patērētājs".

"Latvijas valsts ir visu mūs kopdarbs - nu jau 87.gadu un tieši no mums katra ir atkarīgs, kādi būs nākamiem 87 gadi," sacīja Ūdre.

Ūdre uzsvēra, ka pirmā nojausma, kas ir brīvība un atbildības cilvēkam rodas jau ģimenē. "Ja bērnam būtu pilnvērtīga ģimene, tad viņš nepazītu tādus jēdziens, kā adopcija, surogātmāte, spermas banka, viendzimuma laulības," sacīja Ūdre, uzsverot, ka "neviens neiejauktos Dieva noteiktos procesos, ja cilvēki uzvestos kā nobriedušas personības".

Sēdē piedalījās arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Latvijā strādājošie diplomāti. Pēc sēdes deputāti un viesi tika lūgti uz glāzi šampanieša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!