Saeimas Jaunās frakcijas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre ir atsaukusi savu kandidatūru Latvijas Bankas prezidenta amatam. Tādējādi vienīgais kandidāts uz šo amatu ir tagadējais bankas viceprezidents Ilmārs Rimšēvičs. Kādreizējās ekonomikas ministres Ūdres izvirzīšanu atbalstīja 11 Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas un Jaunās frakcijas deputāti.
Savukārt Rimšēviču izvirzīja Tautas partijas un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāti. Viņu kā savu vēlamāko pēcteci minējis arī līdzšinējais bankas prezidents Einars Repše, kurš nolēmis pievērsties politikai un iesniedzis atlūgumu.

Vairāk pretendentu Latvijas Bankas prezidenta amatam nevar izvirzīt, jo Saeima kā pēdējo termiņu bija noteikusi pirmdienas pusdienas laiku. Par jauno bankas prezidentu Saeima lems ceturtdien, 20.decembrī.

Pagājušajā nedēļā pēc paša vēlēšanās no amata tika atbrīvots līdzšinējais Latvijas Bankas prezidents Repše. Viņš Latvijas Banku vadīja kopš 1991.gada, un viņa atkārtotajam pilnvaru termiņam vajadzēja beigties 2003.gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!