Latvijas Pirmās partijas Saeimas frakcijas vadītājs Oskars Kastēns nedēļas laikā sola izlemt, vai pieņems eirokomisāres Ingrīdas Ūdres (ZZS) šodien oficiāli izteikto piedāvājumu kļūt par viņas padomnieku, informēja Kastēns.
Kastēna iespējamie darba pienākumi vēl tiekot precizēti, bet viens no galvenajiem jautājumiem būšot sniegt padomus par attiecībām ar parlamentu.

Politiķis sacīja, ka esot pārsteigts par izskanējušo piedāvājumu, taču pirms tā pieņemšanas viņš vēloties apspriesties ar ģimeni un partijas biedriem.

Gadījumā, ja Kastēns pieņems darba piedāvājumu, tad viņa darbavieta turpmāk būs Briselē un viņam būs jānoliek arī Saeimas deputāta mandāts.

Kastēns informēja, ka gadījumā, ja viņš pieņems padomnieka amatu, tad pie pienākumu pildīšanas viņam būs jāķeras jau no 1.novembra.

Kā ziņots, Kastēns klātienē tika vērojis Ūdres iztaujāšanu Eiropas Parlamenta komisijās, izsakoties, ka Briselē pamatā ieradies, lai tiktos ar Eiropas Tautas partijas pārstāvjiem, bet izmantojis arī iespēju apmeklēt Ūdres iztaujāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!