Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki steiguši palīgā diviem vīriešiem, kuru laiva ietriekusies Mangaļsalas Ziemeļu molā, pastāstīja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Izsaukumu par notikušo negadījumu ugunsdzēsēji saņēma plkst.19.55. Pēc ierašanās notikuma vietā VUGD darbinieki ar imobilizācijas dēli no laivas izcēluši divus vīriešus. Ar aizdomām par muguras traumu abi vīrieši tika nodoti mediķiem.

Notikuma vietā atradās arī Valsts policija, kā arī glābšanas darbos tika iesaistīta Nacionālo bruņoto spēku Krasta apsardze un Valsts robežsardzes kuģis.

Savukārt ap plkst.17 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Burtnieku ezeru, kur divus kilometrus no krasta apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Vienu vīrieti makšķernieki izglābuši pirms ugunsdzēsēju ierašanās, bet otrs pakļuvis zem ūdens.

Ierodoties notikuma vietā, dienesta darbinieki sākuši vīrieša meklēšanu, taču sestdien tā beigusies bez panākumiem. Meklēšanas darbus ugunsdzēsēji turpināja arī svētdien, 19.oktobrī, taču zem ūdens pakļuvušo laivinieku atrast nav izdevies.

VUGD aicina iedzīvotājus, kas pārvietojas uz ūdens ar laivu, būt uzmanīgiem un parūpēties par savu drošību, uzvelkot glābšanas vesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!