Foto: F64
Ceturtdienas vakarā, 6. decembrī, ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no uguns nelaimes paglābuši trīs cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Ugunsdzēsēji steigušies uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka augšējā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba trīs cilvēkus, bet vēl vienu evakuēja.

Trīs izglābtie cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze un kūdra, sadzīves mantas, elektrības rozete, elektrības stabs, elektroinstalācija un siena, vieglā automašīna, starpstāvu pārsegums dzīvojamā mājā, pirts starpsiena, neapsaimniekota ēka ar sienu, divstāvu jaunbūve un šķūnis.
Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji Bezdelīgu ielā Rīgā atbrīvoja dzīvojamās mājās dūmvadā iestrēgušu kaķi un nodeva saimniekam.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 46 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!