Foto: LETA

Talsu novada Valdgales pagasta kūdras purva ugunsgrēka dzēšanā pie Lielsalām norīkotie ugunsdzēsēji otrdien un trešdien strādājuši, nesaņemot pārtiku un reglamentā noteikto atpūtas laiku, portālam "Delfi" anonīmi ziņo dzēšanā iesaistītie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji.

Savukārt dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Inta Palkavniece pārmetumus noraida kā nepatiesus.

"Ugunsgrēka dzēšanā norīkotie ugunsdzēsēji saņēma tikai ūdeni. Pārtika vismaz divas pirmās dienas netika dalīta. Attiecīgi no pulksten 9 rītā līdz 21 vakarā ugunsdzēsēji strādāja neēduši. Vienīgi purva īpašnieks kaut ko dalīja, un tiem, kas Stiklos, vietējie iedzīvotāji nesa maizītes," portālam ziņo ugunsdzēsēji.

VUGD glābēji skaidro, ka paņemt līdzi arī neko daudz nav iespējams, jo pa purvu glābējus izvadā ar kvadracikliem, un nevar aizskriet pēc pārtikas, kad iegribas. Turklāt, lai gan reglaments nosakot, ka pēc katrām sešām darba stundām jābūt atpūtai un maiņai, realitātē darbs bijis no rīta līdz vakaram.

Palkavniece skaidro, ka notikuma vietā dzēšanas darbos piedalās ne tikai VUGD amatpersonas, bet arī Valsts meža dienests, NBS, zemessargi un citi, un vismaz VUGD amatpersonas ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā tikušas nodrošinātas ar ūdeni un ēdienu, kā arī esot organizēta amatpersonu nomaiņa un atelpa. "Ugunsgrēka dzēšanas darbi norit vairākos darba iecirkņos un, ņemot vērā spēcīgo vēju un paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka specifiku, tiek nodrošināts, lai glābēji, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, neapdraud arī paši sevi," viņa norāda "Delfi".

Jau ziņots, ka jau vairākas dienas ugunsdzēsēji turpina plašā ugunsgrēka dzēšanas darbus. Ugunsgrēks izcēlās otrdienas pēcpusdienā Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēkā vairāk nekā 100 hektāru platībā deg kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā arī blakus esošais mežs. Dzēšanas darbos šobrīd iesaistīti vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!