Foto: LETA

Svētdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Rīgā no degoša dzīvokļa izglāba cilvēku, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Svētdien pulksten 11.21 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu nama cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī, virtuvē, deg sadzīves mantas un mēbeles 15 kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa ar autokāpņu palīdzību tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 14.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 19.08 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novada Medumu pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 280 kvadrātmetru platībā, turklāt ēkas jumts jau bija iebrucis un sienas – deformējušās. Pulksten 3.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 7. marta pulksten 6.30 līdz 9. marta pulksten 6.30, VUGD saņēma 77 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!