Foto: AFI

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji aizvadītajā diennaktī teju desmit stundas dzēsuši ugunsgrēku divstāvu dzīvojamajā mājā Stopiņu novadā, informēja VUGD preses pārstāve Inta Šaboha.

VUGD vakar ap plkst. 21.30 saņēma izsaukumu uz Stopiņu novadu, kur degusi divstāvu dzīvojamā māja 255 kvadrātmetru platībā. Nodzēst ugunsgrēku izdevies vien šorīt ap plkst. 6.

Šaboha stāstīja, ka šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā cieta četri cilvēki - aptuveni 60 gadus veca sieviete guvusi apdegumus, bet 34 gadus veca sieviete, kā arī deviņu un desmit gadus veci bērni saindējās ar dūmiem. Cietušie tika nodoti mediķu aprūpē.

Tāpat vakar ap plkst. 18.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Valkā, kur trīsstāvu dzīvojamajā mājā dedzis pirmā stāva dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pa dzīvokļa logu nāk dūmi, kurus bija izraisījis ugunsgrēks desmit kvadrātmetru platībā. No negadījuma tika izglābti četri cilvēki.

Savukārt ap plkst. 19 VUGD saņēmis izsaukumu uz Viļakas novada Šķilbēnu pagastu, kur degusi vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu 85 kvadrātmetru platībā. Negadījumā apdegumus guvis kāds 75 gadus vecs vīrietis, kurš ar gūtajām traumām tika nogādās slimnīcā.

Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēmis 62 izsaukumus, no kuriem 24 bija saistīti ar ugunsgrēkiem, 21 - ar glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bijuši maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!