Foto: Privātā arhīva foto

Gandrīz četrus ar pusi gadus ilga nu jau izdienas pensijā esošā ugunsdzēsēja – glābēja Raimonda Kučinska (attēlā) strīds ar dienestu par virsstundu – pusdienu pārtraukumu – apmaksu. Jūnija vidū savu galavārdu šajā lietā teica Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments, atzīstot Kučinska uzvaru un uzdodot VUGD veikt darba samaksas pārrēķinu. Spriedums likumīgā spēkā stājies 16. jūnijā.

Pats Kučinskis portālam "Delfi" saka, ka cīņu par virsstundu apmaksu viņa daļas ugunsdzēsēji sākuši jau 2004. gadā. Tolaik viņi tikuši saukti par ienaidniekiem, pret viņiem kūdīti kolēģi, taču dažus gadus vēlāk par virsstundām tomēr sākts maksāt. Vēlāk gan pieņemti noteikumi par dežūrmaiņām, kā arī paša VUGD iekšējie noteikumi, ar kuriem pēc būtības maksāšana daļēji pārtraukta – noteikts, ka pusdienu pārtraukumu neieskaita glābēju darba laikā, tajā pašā laikā aizliedzot glābējiem pusdienu pārtraukumā atstāt savu darba vietu.

"Starp citu, arī divi iekšlietu ministri atrakstījās, ka VUGD viss esot kārtībā. Kā var būt kārtībā, ja tūkstošiem cilvēku 10 gadus nesaņem samaksu par padarīto darbu! Tagad būs kārtībā, tikai ar lielu blīkšķi! Varbūt jāsāk atvainoties un atmaksāt parādus, un atlīdzināt morālo kaitējumu," savu nostāju pēc sprieduma neslēpj Kučinskis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!