Pagājušajā naktī ugunsgrēkā Kuldīgas rajona Alsungas pagastā esošajā sociālās aprūpes centrā 'Reģi' bojā gājuši 23 cilvēki.
VUGD Kuldīgas brigādes komandieris Dzintars Pakalns portālu "Delfi" informēja, ka ugunsdzēsēji, trešo reizi pārmeklējot telpas, atraduši vienu centra iemītnieku, kas aiz bailēm telpās bija paslēpies. Aprūpes centra iemītnieks nodots mediķu rīcībā, līdz ar to VUGD uzskata, ka traģēdijā bojā gājuši 23 nevis 26 no 88 centra iemītniekiem, kā tas sākotnēji bija domāts.

Patlaban VUGD darbinieki turpina pārmeklēt gruvešus un meklēt bojāgājušos. No ugunsgrēka izdevies pasargāt pirmo un pagrabstāvu, savukārt otrais, trešais stāvs un bēniņi ir pilnībā izdeguši, bet jumts iebrucis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka palīdze Inga Vetere portālu "Delfi" informēja , ugunsdzēsēji izsaukumu uz Alsungas sociālās aprūpes centru saņēmuši plkst. 1.12 un jau pirmā informācija bija par to, ka ēka deg ar atklātu uguni.

Ugunsdzēsējiem izdevies evakuēt 66 centra iemītniekus, taču tad iegruvis degošais jumts un pēc aptuvenām aplēsēm bojā gājuši vismaz 20 centra iemītnieki, stāstīja Vetere.

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis piektdien LNT ziņu raidījumā "900 sekundes sacīja, ka patlaban ugunsgrēks vēl pilnībā nav likvidēts un kļuvis zināms, ka bojāgājuši 26 cilvēki.

Nelielas traumas guvis arī viens ugunsdzēsējs.

Sociālās aprūpes namā atradās dažādu vecumu 1. un 2.grupas invalīdi. Neoficiāli tiek pieļauts, ka, iespējams, ugunsgrēku izraisījušas elektriskās sildīšanās ierīces. Lai noskaidrotu traģēdijas apstākļus, uz Alsungu devusies speciāla Valsts policijas ekspertu brigāde.

Kopumā ugunsgrēkā centrs izdedzis 450 kvadrātmetru platībā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga izsaka visdziļāko līdzjūtību traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību visiem cilvēkiem, kuri pagājušās nakts traģēdijā Alsungas pagastā zaudējuši savus tuviniekus. Domās esmu kopā un sēroju līdz ar Jums. Savās zaudējuma sāpes neesat vieni, jo šī ugunsnelaime, ar savu posta darbu paņemot mirklī tik daudzu cilvēku dzīvības, ir visas Latvijas traģēdija, " norāda Valsts prezidente.

Vīķe–Freiberga arī norāda, ka ziemas aukstākajās nedēļās ik gadu Latvijā nākas cīnīties ar ugunsnelaimēm, kas izcēlušās cilvēkiem sildoties un sildot savus mitekļus kā vien var, pārkurinātu krāšņu dēļ, nepareizas sildierīču lietošanas dēļ un dažādu nepamanītu sildierīču, elektrības vadu, dūmvadu bojājumu dēļ.

"Es no sirds aicinu ļaudis būt ārkārtīgi uzmanīgiem un apdomīgiem visās darbībās ar uguni un sildierīcēm kā mājās, tā darba vietās, neatstāt bērnus, slimos un nevarīgos vienus šajā laikā, kā arī būt iejūtīgiem un izpalīdzīgiem pret visiem apkārtējiem, " sacīja Vīķe–Freiberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!