Foto: LETA

Pirmdien pulksten 7.36 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz izsaukumu Demenes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Notikumā glābēji atrada arī divus bojāgājušos, portālam "Delfi" pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuēties paspēja viens cilvēks, kurš bija cietis un un kuru glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 10.09 ugunsgrēku lokalizēja un pulksten 12.39 likvidēja.

Pusdienlaikā, pulksten 12.26, ugunsdzēsēji steidzās uz Preiļu novada Riebiņu pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju bija noticis ceļu satiksmes negadījums un cilvēks netika ārā no mašīnas. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēts, ka vieglā automašīna ir iebraukusi šķūnī, bet cilvēks nav iespiests. Cilvēku glābēji nodeva NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji atvienoja transportlīdzekļa akumulatora klemmes, izvilka automašīnu no būves un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Pulksten 13.32 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 13.36 VUGD devās uz Mūkusalas ielu Rīgā, kur Daugavā bija iebraukusi vieglā automašīna. VUGD ūdenslīdēji atrada automašīnu aptuveni 20 metrus no krasta piecu metru dziļumā. No nogrimušā transportlīdzekļa glābēji izcēla bojāgājušu cilvēks. Pulksten 18.08 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pēcpusdienā, pulksten 16.33, saņēmuši izsaukumu, ugunsdzēsēji steidzās uz Augšdaugavas novada Naujenes pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna – transportlīdzeklis atradās grāvī, un visi ceļu satiksmes negadījumā iesaistītie cilvēki bija izkļuvuši no tā. Vienu cilvēku ugunsdzēsēji nogādāja līdz NMPD automašīnai. Avarējušai automašīnai ugunsdzēsēji atvienoja klemmes un pulksten 17.16 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega vadi elektrosadales skapī, fasādes karnīze, dzīvojamā māja, divos gadījumos – piededzis ēdiens, siltumnīca, vieglā automašīna, zaru kaudze, ceļa norobežojošais stabs.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!