Foto: F64

Neapsaimniekotas divstāvu ēkas ugunsgrēkā Bauskā gājis bojā cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Pulksten 3.21 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bausku, kur divstāvu neapsaimniekotā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks.

Notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg pilnā 320 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbu laikā atrasts bojāgājušais.

Ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtināja tas, ka ēka bija ļoti sliktā stāvoklī un jebkurā laikā varēja notikt konstrukciju nogruvums, tāpēc dzēšanas darbi tika veikti no ārpuses.

Pulksten 5.22 ierobežota liesmu izplatīšanās, bet darbs notikuma vietā vēl turpinās.

Ugunsdzēsēji glābēji jau vairākkārt dzēsuši ugunsgrēku šajā ēkā.

VUGD arī informē, ka trešdien pēc septiņiem vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Valmieru, kur ugunsdzēsēji glābēji no Gaujas upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Pulksten 17.06 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Brīvības ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un mēbeles 10 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 19.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 9.30 tika saņemts izsaukums uz Valkas novada Valku, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki, un astoņus cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji.

Pulksten 10.21 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega šķūņa siena un malka, sienas un griestu apdare, celtniecības vagons, nojume un koka paletes, trolejbuss, divas kravas automašīnas, vieglā automašīna, elektroinstalācija, elektrolīnijas balsts, elektrības sadales skapis, apkures iekārtas vadi un trīs gadījumos atkritumi.

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 39 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!