Foto: LETA

Trešdien, 1. maijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzies uz izsaukumu Daugavpilī, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Izsaukums saņemts pulksten 14.50. Notikuma vietā VUGD konstatējis, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas jumts pilnā 160 kvadrātmetru platībā, divi šķūņi 40 kvadrātmetru un desmit kvadrātmetru platībā un koka žogs desmit kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, to skaitā viens ugunsdzēsējs glābējs. Abi cietušie nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 17.34 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat trešdien pulksten 12.51 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Dobeles pagastu, kur blakus dzelzceļa līnijai degusi meža zemsedze un kūla deviņu hektāru platībā. Sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) pulksten 20.01 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Bet pulksten 15.23 ugunsdzēsēji steigušies uz vēl vienu izsaukumu par kūlas ugunsgrēku Dobeles novadā. Šoreiz - Bikstu pagastā, kur pie dzelzceļa līnijas degusi kūla un meža zemsedze 15 hektāru platībā.

Ugunsgrēkā cietis viens VUGD ugunsdzēsējs glābējs. Sadarbībā ar VMD un Latvijas Dzelzceļa ugunsdzēsības un glābšanas sektoru pulksten 23 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 23.31 saņemts izsaukums uz Ogres novadu, kur degusi kravas automašīna 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 1.16 ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!