Foto: LETA

Otrdien, 17. jūlijā, ugunsgrēkā piecstāvu dzīvojamajā ēkā Daugavpilī cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu VUGD saņēma pulksten 22.13. Ēkā ar atklātu liesmu dega virtuves siena, griesti un mēbeles kopumā astoņu kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa VUGD izglāba vienu cilvēku, tūdaļ personu nododot mediķu aprūpē. Pulksten 22.56 ugunsdzēsēji liesmas apdzēsa.

Savukārt pulksten 20.06 ugunsdzēsēji devās un Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega apmēram 700 kaudzē sakrauti siena ruļļi. Pēc sešām stundām VUGD ugunsgrēku lokalizēja, bet turpina to dzēst joprojām.

Naktī uz otrdienu VUGD devās uz Ventspils novada Popes pagastu, kur 450 kvadrātmetru platībā dega mūra dzīvokļu mājas jumts. Pirms glābēju ierašanās evakuēties paguva 10 cilvēki, bet divas personas no ēkas izglāba VUGD. Pulksten 7.51 ugunsgrēku likvidēja.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens, sodrēji dūmvadā, dīvāns, elektroinstalācijas vadi, meža zemsedze, koka dēļi uz balkona, siltumnīca, piecas dārza mājas, dzīvojamās mājas starpsiena, starpstāvu pārsegums, kāpņu telpas logs un vieglā automašīna.

Rēzeknes novada Maltas pagastā VUGD notvēra zalkti, kas bija iekļuvis sabiedriskā ēkā, un palaida brīvībā meža masīvā. Ķekavas novada Ķekavas pagastā atbrīvoja kaķi, kas bija iestrēdzis starp loga rāmi un vērtni, un nogādāja veterinārajā klīnikā. Bet Daugavpilī nocēla no koka kaķi, kas saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Laika posmā no 17. jūlija pulksten 6.30 līdz 18. jūlija pulksten 6.30 VUGD saņēma 63 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!