Foto: DELFI

Svētdienas, 13. janvāra, vakarā dzīvojamās ēkas ugunsgrēkā Daugavpils novadā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz ugunsgrēku vienstāva dzīvojamā ēkā VUGD saņēma pulksten 21.36. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka degoša gulta izveidojusi spēcīgu sadūmojumu visā mājā.

Mēģinot nodzēst liesmas, ievainojumus guva viens cilvēks, kuru VUGD nodeva mediķiem. Ugunsgrēku likvidēja pulksten 22.57.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un nesmēķēt telpās, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus, kuri savlaicīgi brīdinās par izcēlušos ugunsnelaimi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zvana poga, kūdra, šķeldas kaudze, sadzīves mantas, sodrēji divu ēku dūmvados, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, metāla konteiners, vieglā automašīna, kravas automašīna un piekabe, ēkas jumta pārsegums, ēkas ārsiena, neapsaimniekotas ēkas pārsegums, šķūnīši, pirts, dārza māja, zem viena jumta esoša pirts un šķūnis, trīs dzīvojamās mājas.

Aizvadītajās brīvdienās no 12. janvāra pulksten 6.30 līdz 14. janvāra pulksten 6.30 VUGD saņēma 67 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēkiem un 20 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!