Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdien pulksten 4.06 saņēma izsaukumu uz Augusta Deglava ielu Rīgā, kur deviņstāvu mājā 40 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis un izveidojās spēcīgs sadūmojums, lasāms dienesta "Twitter" lapā.

Notikuma vietā strādā 29 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas un divas autokāpnes.

Pulksten 5.55 uguns izplatīšanās tika ierobežota. No piedūmotās ēkas evakuējās divi cilvēki un ugunsdzēsēji glābēji izglāba 13 cilvēkus. Dzēšana turpinās. Viens no izglābtajiem bija cietis un tika nodots mediķu aprūpē.

Kopumā aizvadītajās divās diennaktīs VUGD saņēma 140 izsaukumus – 78 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 24 bija kūlas un seši meža ugunsgrēki, 45 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Trešdien pulksten 15.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas jumts dega 800 kvadrātmetru, otrā un trešā stāva logi un ārsienas 40 kvadrātmetru un riepas pirmajā stāvā – 10 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbus sarežģīja tas, ka ēkā notika nogruvumi, līdz ar to dzēšana no iekšpuses nebija iespējama un apdraudēja ugunsdzēsējus glābējus. Liesmu izplatīšanās tika ierobežota pulksten 18.28, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi naktī un šorīt turpinās.

Otrdien pulksten 20.34 tika saņemts izsaukums uz Zīlānu ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka angāra tipa ēkā deg elektrības skapis 3 kvadrātmetru platībā, kabeļu šahta 3 kvadrātmetru un šķeldas padeves konveijers 7 kvadrātmetru. No ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Pulksten 00.51 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 13.32 tika saņemts izsaukums uz Lidoņu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī deg virtuve 5 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa evakuējas 3 cilvēki, bet vēl divus cilvēkus no blakus dzīvokļiem evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Pulksten 14.20 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, malka, sadzīves mantas, riepas, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības stabs, dēļu kaudze, durvis, trīs dārza mājas, četras siltumnīcas, divi šķūņi, laivu piestātnes tiltiņš, pirts, divas saimniecības ēkas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!