Foto: F64
Otrdien ugunsgrēkā Dobeles novadā cietuši trīs cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz Dobeles novadu, kur kādā daudzdzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks, VUGD saņēma pulksten 18.43. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba trīs cilvēkus, kuri bija cietuši un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 20.27 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar ap pulksten 17.30 saņemts izsaukums uz Ozolnieku novada Cenu pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot ugunsdzēsēju glābēju automašīnas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, kūdra, meža zemsedze, celms, elektrības vadi, vieglā automašīna, dzīvojamās mājas jumta pārsegums un starpsiena, saimniecības ēka, trīs šķūņi zem viena jumta un pirts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!