Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Sestdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Jaungulbenes pagastu, kur mājas ugunsgrēkā bojā gāja viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka mājā gruzd grīda un deg sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. Pulksten 12.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt svētdien glābēji devās uz Ludzu, kur no ūdenstilpnes izcēlu vienu bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Padures pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega starpstāvu pārsegums, durvis un sadzīves mantas. Pirms glābēju ierašanās no mājas pašu spēkiem evakuējās četri cilvēki. Viens cilvēks tika nodots Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tāpat svētdien glābēji steidzās uz Asteru ielu Daugavpilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega balkons, grīda un malka zem balkona. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas paša spēkiem evakuējās viens cilvēks.

Svētdienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Auru pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega starpsienas siltumizolācija un sodrēji ēkas dūmvadā. No mājas tika evakuēti četri cilvēki.

Glābēji nedēļas nogalē steidzās arī uz izsaukumiem, kur notikušo ceļu satiksmes negadījumi
Svētdienas pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums.

Automašīnā atradās divi cilvēki. Vienu cilvēku ugunsdzēsēji no automašīnas atbrīvoja un nodeva NMPD darbiniekiem, savukārt otram cilvēkam NMPD mediķi konstatēja nāvi. Ugunsdzēsēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un pulksten 16.25 darbu notikuma vietā noslēdza.

Naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Sēlpils pagastu, kur saimniecības ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu saimniecības ēka, kurā izvietota arī kūts un malkas šķūnis, deg 200 kvadrātmetru platībā. No kūts glābējiem izdevās izglābt 19 vistas un trīs pīles, bet sešas vistas gāja bojā. Konstrukciju demontāžas darbos tika iesaistīta arī saimniecības traktortehnika. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka ēkā atradās siens un malka. Astoņos no rītā liesmu izplatīšanās ierobežota, bet dzēšanas darbi noslēdzās pusdienlaikā.

Sestdien glābēji saņēma izsaukumu uz Siguldas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja, piebūve un vieglā automašīna. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki.

Naktī uz sestdienu VUGD tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur arī divstāvu dzīvojamās mājas pagrabtelpā esošajā katlu telpā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki no kuriem viens ugunsgrēkā cieta.

Savukārt piektdien VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Kubulu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā katlu telpā dega malka un sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās, cenšoties apdzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Lielvārdes pagastu, kur šķūnī dega siens. Notikuma vietā glābēji, izmantojot īpašnieka traktortehniku, no šķūņa izveda sienu, kā arī veica šķūnī esošā siena pārkraušanas darbus.

VUGD saņēma izsaukumu uz Strautu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā otrā stāva dzīvoklī dega istaba un balkons. No degošā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš notikumā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Naktī uz sestdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Konstantinovas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, glābēji atbrīvoja automašīnā esošo cietušo cilvēku un nodeva to mediķiem. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Piektdien puspiecos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Usmas pagastu, kur bija notikusi sadursme starp vieglo un kravas automašīnu. No vieglās automašīnas ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji atbrīvoja divus bojāgājušos, kā arī atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 123 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!