BNS - Ceturtdienas vakarā liels ugunsgrēks izcēlies Stopiņu pagastā, kurā gājuši bojā trīs cilvēki, BNS uzzināja Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.
Šis ir jau otrais gadījums nedēļas laikā, kad vienā ugunsgrēkā iet bojā vismaz divi cilvēki.

Ceturtdienas nelaimes gadījums izcēlies kooperatīva "Rumbula 2" teritorijā, kur aizdegusies 10 kvadrātmetrus plaša dārza mājiņa. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši pēc plkst. 21 un, lai arī viņi mēģinājuši nodzēst lielās liesmas, tas nav izdevies un cilvēki gājuši bojā. Bojāgājušo līķi vēlāk izrakti krāsmatām.

Šobrīd vēl nav noskaidrota bojāgājušo personība.

BNS jau ziņoja, ka pēdējais lielākais ugunsgrēks notika pirmdien, kad Madonas rajona Liezeres pagastā dzīvojamajā namā, kur dzīvoja deviņu cilvēku ģimene, izcēlās ugunsgrēks un tajā gāja bojā trīs bērni un abi vecāki.

Četriem ģimenes bērniem izdevās izglābties.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā gājuši bojā jau vairāk nekā 200 cilvēki un tas jau ir vairāk nekā pagājušajā gadā kopumā.

Ugunsdzēsēju apkopotā informācija liecina, ka visbiežākais ugunsnelaimes izcelšanās iemesls ir pārkurināta krāsns, elektroinstalācija, kā arī neuzmanīga smēķēšana un neuzmanīga rīcība ar uguni. Ir reģistrēti arī gadījumi, kad nelaime notiek bērnu rotaļāšanās ar uguni dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!