Foto: LETA

Ceturtdienas, 31. janvāra naktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzies uz izsaukumu Jēkabpilī, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukums saņemts pulksten 23.42, un, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji redzēja, kā pa vienu no ēkas logiem tiek vilkts ārā cilvēks. Ugunsdzēsēji nekavējoties iekļuva sadūmotajā ēkā un pa logu izglāba vēl trīs cilvēkus.

Pārbaudot dzīvokli, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvokļa virtuvē dega mantas, kuras bija noliktas netālu no krāsns, sešu kvadrātmetru platībā.

Kopumā ugunsgrēkā tika izglābti četri cilvēki, bet cieta pieci, jo kaimiņš, kurš izglāba vienu no cilvēkiem, guva traumu. Pulksten 1.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat ceturtdien pulksten 9.06 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Daugavgrīvas ielā Rīgā, kur no daudzstāvu ēkas logiem bija redzami dūmi un tika ziņots, ka ēkā, iespējams, atrodas cilvēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā deg dzīvoklis un koridors 30 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus. Pulksten 10.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Bet pulksten 10.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega atkritumi viena kvadrātmetra platībā.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā astoņi kaķi. Pulksten 11.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, ekspluatējot apkures iekārtas un ierīces – nepārkurināt krāsnis, nenovietot degtspējīgus materiālus apkures iekārtu tuvumā un nežāvēt apģērbu, apavus un citus degtspējīgus materiālus tieši uz apkures ierīcēm.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji četru ēku dūmvados, ārdurvis, krāsošanas kamera, vieglā automašīna, traktors, dārza māja, garāža, kūts, divas neapsaimniekotas ēkas un vasarnīca.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēkiem un 18 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!