Foto: DELFI

Piektdien ugunsgrēkā Jēkabpilī gājuši bojā divi cilvēki, bet viens cilvēks noslīcis Ādažos, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Piektdien ap pulksten 9.30 glābēji saņēma izsaukumu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī degušas mēbeles un grīda 20 kvadrātmetru platībā. Pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Pabeidzot dzēšanas darbus, VUGD telpā atrada divus bojā gājušus cilvēkus.

Ap pulksten 11 glābēji saņēma izsaukumu Rīgā, kur degusi vienstāva dzīvojamā māja 25 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija izkļuvuši divi cilvēki. Viens no cilvēkiem ugunsgrēkā bija cietis, tāpēc tika nodots mediķu aprūpē. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt vakar vēlu vakarā ap pulksten 23 glābēji saņēma izsaukumu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki.

No piedūmotās ēkas tika izglābti četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots mediķu aprūpē. Pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī Ādažos noslīcis cilvēks, informēja VUGD. Noslīkušais izcelts no upes netālu no Ādažiem un nodots policijai.

Informācija VUGD mājaslapā liecina, ka glābēji šogad līdz šim no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši 90 noslīkušos.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus, no kuriem 25 bija uz ugunsgrēkiem, 18 - uz glābšanas darbiem, bet seši bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!