Foto: F64

Naktī uz pirmdienu, 29. aprīli, ugunsgrēkā Jelgavā gājis bojā cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts Ugunsdzēšanas un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD pulksten 3.02 saņēma informāciju, ka Jelgavā deg ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka neapsaimniekotā ēkā deg pirmā stāva dzīvoklis.

Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji pirmajā stāvā atrada bojāgājušo, kura dzimumu un vecumu nebija iespējams noteikt.

Kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 5.22.

Sestdien pulksten 22.22 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Līvāniem, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas dzīvoklī izveidojies piedūmojums un 0,5 kvadrātmetru platībā deg ēdiens, kas bez uzraudzības bija atstāts uz ieslēgtas plīts. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Pulksten 22.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kaņiera ielā Jūrmalā, kur dega meža zemsedze, būvgruži un niedres viena hektāra platībā. Pulksten 17.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien pulksten 19.33 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur dega piededzis ēdiens 0,3 kvadrātmetru platībā un nodots NMPD darbiniekiem. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks. Pulksten 20.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 23.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Akmeņu ielā Jelgavā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pie divstāvu mājas piebūvēta saimniecības ēka un liesmas jau ir pārmetušās uz dzīvojamo māju. Ugunsgrēkā dega mājas jumts 100 kvadrātmetru, istaba otrajā stāvā 30 kvadrātmetru, telpa pirmajā stāvā 10 kvadrātmetru un šķūnis 20 kvadrātmetru platībā. Pulksten 2.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas pārstāvjiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 213 izsaukumus – 157 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 66 kūlas ugunsgrēkiem, 29 uz glābšanas darbiem, bet 27 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!