Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 16 ugunsgrēki, kuros gājuši bojā trīs un cietuši vēl divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trīs cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkā Jelgavas novadā, kur dega pusotra stāva dzīvojamajā māja, pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola. Ap pulksten 22 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Jelgavas novadu, kur ar atklātu liesmu degusi ķieģeļu dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā.

Dodoties iekšā ēkā, glābēji atraduši divus bojā gājušos un vēlāk, veicot ugunsnelaimes likvidēšanas darbus, atrasts vēl viens mirušais.

Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta aprūpē. Ap pulksten 2 naktī ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēlu vakarā izsaukums tika saņemts arī uz Pļavnieku mikrorajonu Rīgā, kur deviņu stāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī bija aizdedzies matracis divu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem. No blakus dzīvokļiem iedzīvotāji evakuēti netika.

Kopumā šī gada pirmajā mēnesī ugunsgrēkos Latvijā jau ir gājuši bojā 16, bet cietuši - 20 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki 20 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet pieci izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!