Foto: VUGD

Ugunsgrēkā Kārsavas novadā patlaban atklātas degšanas pa perimetru gar mežu nav, tomēr degšana notiek iekšpus meža, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tāpat vairākās vietās gruzd kūdra.

VUGD norāda, ka pusdienlaikā nolijis neliels, apmēram 20 minūšu ilgs lietus, bet joprojām ir spēcīgs vējš. Tas var palīdzēt liesmām atkal parādīties un izplatīties, skaidro dienestā.

Otrdienas rītā ugunsgrēka dzēšanai no augšas iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Kārsavas novadā aptuveni 20 hektāru platībā izcēlies ugunsgrēks - dega kūdra apmēram 14 hektāru platībā un meža virsslānis apmēram sešu hektāru platībā.

Ugunsgrēks izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, kā arī izveidojies spēcīgs piedūmojums un saistībā ar lielo vēju liesmas strauji izpletās uz tuvējā meža pusi.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas ļāva liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums, kā arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas ugunsdzēsības dienestam.

Foto: VUGD

VUGD atgādina iedzīvotājiem - ja ir jūtama dūmu smaka, nepieciešams aizvērt logus un durvis, bet, ja nepieciešama palīdzība, jāzvana 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!