Foto: F64

Trešdien Krāslavas novadā kādā dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks, kā rezultātā viens cilvēks cieta, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Krāslavas novada Konstantinovas pagastu saņemts pulksten 19.46, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega dīvāns viena kvadrātmetra platībā.

Piedūmotajā mājoklī uz dīvāna tika atrasts cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 20.53 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar nevērīgu rīcību ar uguni – neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, plastmasas muca, skaidas ražošanas objekta bunkurā, atkritumi, piededzis ēdiens, siltumnīca un šķūnis, vieglā automašīna.

Pulksten 18.22 VUGD saņēma informāciju, ka Ādažu novadā Dzirnezera ledū ielūzi cilvēks. Notikuma vietā ir izcelts cilvēks, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi.

VUGD atgādina, ka šajās dienās ledus intensīvi kūst un nav izturīgs, tādēļ risks ielūzt ir ļoti liels. Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi – tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 69 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 26 bija kūlas ugunsgrēki, 17 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!