Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien Latgalē ugunsgrēkā kādā daudzstāvu dzīvojamā mājā gājis bojā bērns, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 11.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Latgali, kur kādā daudzstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks un redzamas liesmas. Dega kāds dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka viens no ēkas augšējiem dzīvokļiem deg ar atklātu liesmu, nāk dūmi un pie vairākiem ēkas augšējā stāva logiem atrodas cilvēki, jo viņu dzīvokļi ir sadūmoti.

Izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotajiem ēkas augšējiem stāviem tika izglābti 10 cilvēki, no kuriem divi tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem apskatei.

Ugunsgrēkā gāja bojā bērns.

Šī paaugstināta bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus veica 20 ugunsdzēsēji glābēji ar septiņām specializētajām ugunsdzēsības automašīnām.

Pulksten 14.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad kopumā traģiskās ugunsnelaimēs gāja bojā jau 54 cilvēki, no kuriem divi bija bērni.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vads un dvielis, durvis, sausā zāle, krūmi un labības rugāji, divas vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas elektroinstalācija un starpstāvu pārsegums, angāra telpa, saimniecības ēka un divas vieglās automašīnas, neapsaimniekoti šķūņi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 29 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!