Foto: LETA

Otrdien Liepājā ugunsgrēkā, kas izcēlās daudzstāvu nama dzīvoklī, dzīvību zaudējis cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 14 glābēji steidzās uz izsaukumu Vānes ielā Liepājā, kur daudzstāvu namā dega dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika evakuēti trīs cilvēki, un no degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji iznesa cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi.

Pulksten 15.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors netika atrasts, norādīja VUGD, atgādinot, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Tāpat VUGD ziņo, ka trešdienas rītā pulksten 6.42 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu mājā ar mansardu dega mansardstāva dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pie ēkas tika atrasts cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Pulksten 8.49 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban dzēšana turpinās.

Savukārt otrdien pulksten 18.19 tika saņemts izsaukums uz Krasta ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskā ēkā bija dedzis dīvāns un kumode trīs kvadrātmetru platībā un bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma, tāpēc liesmas tika nodzēstas. Pirms VUGD ierašanas no ēkas tika evakuēti 10 cilvēki.

Ugunsdzēsēji pārbaudīja notikuma vietu un pulksten 19.09 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 17.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Ziedu ielu Mālpilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 230 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Pulksten 22.43 ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!